Välj språk / Choose language: Svenska | Engelska

HBTL-960x330

CD / Vinyl LP:
House By The Lake


CD: House by the lake – Millhouse Records – AWCD01
Vinyl LP: House by the lake – Millhouse Records – AWLP01
Producerad av Anders Westin
Inspelad av Andreas Runeson och Anders Westin
Mastering: Thomas Eberger, Stockholm Mastering
Foto: H. Vestin
Artwork & design: Millhouse

Tack till alla musiker som hjälpt till att förverkliga detta projekt! ”Korre”, Tommy, Klara, Daniel, ”Pastorn”, Nicke, Eklöf, Mia och Elisabet.
Tack även till Andreas Runeson, Johan Heltne, Anders ”Falken” Mikkelsen, Mikael Lindkvist, Marcus Wallon och Linda Brandemark som alla har bidragit på olika sätt.

 

Musiker på skivan:

Anders Westin: Sång, gitarr, lapsteel
Peter Korhonen: Trummor
Tommy Cassemar: Fenderbas
Klara Hellgren: Fiol
Daniel Kurba: Hammond A100
Andreaz Hedén: Flygel
Nicke Widén: Pedalsteel
Andreas Eklöf: Ambient keyboard
Mia Runeson: Sång
Elisabet Målqvist: Sång

De musiker som spelar på skivan ”House by the lake” har alla tillfört något eget till musiken vilket gjort låtarna till de personliga berättelser de har blivit. Det har inte funnits några rätt eller fel, bara olika sätt att tolka en idé eller en viss känsla i stunden. Texterna bottnar i personliga och nära berättelser. De speglar minnen från tidiga uppväxtår, erfarenheter av uppbrott såväl som livets nyckfullhet och vårt oundvikliga åldrande. Allt målat med enkla penseldrag och stillsamma färger.

Tanken var från början att musiken skulle vara så avskalad som möjligt. Enbart några få instrument och allt inspelat i samma stund. Att lyssnaren skulle få uppleva känslan av att sitta på verandan i kvällssolen och höra musiken spelas live. Det tog dock ett tag innan låtarna hittade sin rätta identitet och under resans gång har musiken bytt skepnad mer än en gång innan alla pusselbitar till slut fallit på plats.

Under mixningen av skivan dök det upp ett gammalt dia-foto av mina två bröder och min syster, taget ett par år innan jag föddes. Jag tyckte att bilden skulle passa bra som skivomslag. Jag hittade också ett foto av huset vid sjön ”Helsjön” där vi växte upp.

Låtlista

1. Carpenter’s daughters son [3:38]
2. Reminiscence [3:13]
3. Grandpas toolbox [3:19]
4. Faded summer [4:37]
5. Lullaby [3:32]
6. Tom Dowd [4:32]
7. House by the lake [4:03]
8. Horred [3:53]
9. Long way back home [3:19]

Läs mer om Anders Westin och om bakgrunden
till musiken och hur skivan blev till.

albumet